Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Rapporten jeugdzorg staan vol fouten'

  •  
10-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
142 keer bekeken
  •  
Jeugdzorg300.jpg
Kinderombudsman Dullaert: 'Het roer moet om bij jeugdzorg'
In rapporten van bureau Jeugdzorg staan te vaak fouten. In het ergste geval leiden dit soort fouten tot onterechte uithuisplaatsing. Het roer moet om, stelt Kinderombudsman Marc Dullaert. Op verzoek van de Tweede Kamer hield hij dossiers van Bureau Jeugdzorg tegen het licht en sprak hij met jongeren en 300 ouders. In EenVandaag komen ouders en ombudsman aan het woord.
EénVandaag:
Duizenden kinderen en hun ouders komen jaarlijks in aanraking met Jeugdzorg. Ze krijgen begeleiding, komen onder toezicht of worden uit huis geplaatst. De Kinderombudsman ontdekte dat fouten die in rapportages van Jeugdzorg voorkomen, maar inmiddels zijn opgelost, toch nog in dossiers bij kinderrechters belanden.
Een ouder vertelde de Kinderombudsman:
Tien jaar geleden had ik een alcoholprobleem, ja. Maar daarvoor heb ik hulp gehad en nu is dat voorbij. Toch blijven ze dat maar aanhalen.
Er moeten nu garanties komen dat feitenonderzoek en rapportages aan minimum kwaliteitseisen moeten voldoen, aldus de ombudsman.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.