Laatste update 09:52
46

Rasversierder Roosh V leeft in moeders kelder

De ‘pick up artist’ Daryush ‘Roosh’ Valizadeh, berucht vanwege zijn pleidooi om verkrachting te legaliseren, heeft de voor zaterdag wereldwijd geplande bijeenkomsten afgelast. Hij heeft de autoriteiten ingeschakeld vanwege de dreigementen aan zijn adres. De Daily Mail nam poolshoogte en trof hem in de kelder van zijn moeder in de Amerikaanse staat Maryland  in een vies shirt en een broekje waar hij zijn seksistische website aan het bijhouden was. Dat meldt de NZHerald.

Valizadeh had dit weekend wereldwijd 45 evenementen gepland om zijn antifeministische boodschap te verkondigen en propageren. Ook in Amsterdam en Utrecht stonden dergelijke meet-ups van zijn beweging ‘Return of the Kings’ op de agenda. Hij zou volgens eigen zeggen zoveel bedreigingen hebben gekregen dat het noodzakelijk was om alles af te gelasten. Daarbij belde hij de politie om bewijs aan te leveren van de dreigementen.

Hij speelde voicemails af en toonde de agenten emails waarin hij bedreigd werd. Een vrouwelijke agent weigerde voorbij de deuropening te komen. Valizadeh zou alleen aandacht gewild hebben en de wereldwijde verontwaardiging en woede niet geanticipeerd hebben. Hij gaf aan het jammer te vinden zijn ‘fans’ te moeten teleurstellen maar dat zijn veiligheid voorop stond.

In Groot-Brittannië – waar er ook een meeting van de beruchte vrouwenhater plaats zou vinden – is een petitie om hem en zijn events te stoppen in verband met haatmisdaden 80.000 keer ondertekend. Eerder adviseerde hij ‘volgelingen’ om de haat van ‘feministen of andere mannen’ niet met geweld te beantwoorden maar met de ‘leer van Gandhi’.

cc foto: Jewcano

Geef een reactie

Laatste reacties (46)