875

Rechtbank: Wilders grof en denigrerend, maar niet strafbaar

PVV-leider vrijgesproken van haatzaaien, discrimineren en beledigen van moslims ... Gedupeerde partijen stappen naar Comité Mensenrechten van de VN

De rechtbank in Amsterdam heeft zojuist uitspraak gedaan in de zaak tegen Geert Wilders. De PVV-voorman is op alle punten vrijgesproken. Volgens de rechtbank zijn de uitspraken van Wilders over moslims grof en denigrerend, maar niet opruiend en dus niet strafbaar. Wel begeeft Wilders zich tegen en op de grens van het strafrecht.


Wilders deed zijn uitlatingen in de context van het politieke debat, aldus de rechtbank. Ook de film ‘Fitna’ moet in die context gezien worden. “U moet de boodschap van ook een dergelijke film kunnen uitdragen”, zei de voorzitter van de rechtbank Van Oosten.

De gedupeerde minderhedenorganisaties in de strafzaak laten in een verklaring weten een procedure te zullen starten bij het Comité voor de Mensenrechten van de VN. Volgens de organisaties heeft Nederland met de vrijspraak van Wilders nagelaten de gedupeerde minderheden te beschermen tegen discriminatie:

Door de vrijspraak is het recht van minderheden om gevrijwaard te blijven van haatzaaien geschonden. Daarom gaan we ons recht halen bij de VN.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (875)