Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: Boszhard als Mladic afbeelden mag niet

  •  
16-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
81 keer bekeken
  •  
ANP-RonBoszhard_300_01.jpg
VARA Gids moet geshopte afbeelding van Ron Boszhard als Ratko Mladic rectificeren
De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat de VARA Gids Ron Boszhard niet als Ratko Mladic had mogen afbeelden. De VARA moet het bericht rectificeren met een halve pagina en de proceskosten van 1500 euro betalen.
In de satirische rubriek Luck TV had de VARA Gids de TROS-presentator neergezet in een legeruniform met de tekst erbij ‘Ron Boszhard is Ratko Mladic’, daarbij stond ook nog dat de presentator graag een keer afgebeeld wilde worden als oorlogsmisdadiger.  Boszhard ontkende die uitspraak en eiste rectificatie, maar dat vond de VARA Gids niet terecht omdat volgens hen duidelijk was dat het om een grap ging.
De rechter oordeelde uiteindelijk dat het ‘ongevraagd in verband brengen van Boszhard met een oorlogsmisdadiger’, zwaarder weegt dan de vrijheid van meningsuiting van de VARA. Wanneer de VARA Gids niet in de eerst volgende editie een rectificatie plaatst, moet zij  alsnog een dwangsom van tienduizend euro per verschenen editie betalen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.