Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rechter: 'Je wil toch niet lijken op een kutmarokkaan'

  •  
20-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1293 keer bekeken
  •  
rechtbank_300.jpg
Rechtbank in Den Haag vindt 'kutmarokkaan' pedagogisch verantwoord
Een kinderrechter van de rechtbank in Den Haag mag ongewenst gedrag straffeloos onder de noemer ‘kutmarokkaan’ plaatsen. Een 14-jarige Nederlands Egypische jongen die terecht stond op verdenking van brandstichting in een mobiel toilet werd door de rechter toegesproken: “Je wilt toch niet dat de mensen in je buurt je zien als een van die kutmarokkanen?”
De voorzitter van de rechtbank vindt de uitspraak van rechter Nijman geoorloofd. Een rechter mag volgens hem duidelijk maken dat bepaald ongewenst gedrag in de maatschappij negatieve reacties oproept. “De uitspraak sloot aan bij de belevingswereld en het taalgebruik van de jongere”, zei de voorzitter van de rechtbank, meldt het AD.
Walter Römelingh, de advocaat van de jongen is verbijsterd dat de rechter het woord kutmarokkaan ‘pedagogisch verantwoord’ noemt. “Het woord komt niet voor in het dossier, de rechter kwam er zelf mee. Een moeder doet haar best om haar zoon goed op te voeden en nu geeft de rechter het verkeerde voorbeeld.”

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.