19

Rechter legt stroper straf op: jaar cel en elke maand Bambi kijken

Een stroper uit de Amerikaanse staat Missouri is veroordeeld tot een jaar celstraf en het maandelijks kijken van Bambi. Daarmee hoopt de rechter dat de 29-jarige David Berry meer empathie ontwikkeld voor het dierenleed dat hij heeft veroorzaakt.

Barry speelde een grote rol in een operatie waarbij honderden herten zijn gedood. Daarbij werden de herten ’s nachts onder meer met schijnwerpers het bos uitgejaagd, waarna ze onbeschut en op de openbare weg werden afgemaakt. De advocaat van Barry probeerde hem nog vrij te pleiten door zich te beroepen op Barry’s jachtvergunning. In Missouri geldt een vergunning echter maar voor één hert per persoon en er mag alleen overdag worden gejaagd.

In november werd Barry al veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van twee jaar, maar beging direct daarop een overtreding door toch weer te gaan jagen. Daarop legde de rechter hem de celstraf op én verplichtte hem minimaal een keer per maand de Disney klassieker Bambi te kijken. De rechter zei daarbij te hopen dat wanneer Barry bij het deel komt waar Bambi’s moeder wordt gedood, hij nadenkt over wat hij heeft gedaan.

Bron: NY Times

Geef een reactie

Laatste reacties (19)