13

Rechter verbiedt uitzending Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever registreerde met verborgen camera het beramen van een moord

Middels een kort geding heeft een man die verdacht wordt van het beramen van een moord voorkomen dat Peter R. de Vries bewijsmateriaal kan uitzenden. De rechter stelde de eiser zaterdagmiddag in het gelijk.

NRC Handelsblad schrijft:

Volgens De Vries moesten de twee mannen een escortbaas vermoorden. Ze werden al in februari opgepakt, maar deze week werd bekend dat dat gebeurde naar aanleiding van onderzoek van de verslaggever. De politie bevestigde dat De Vries een essentiële rol had gespeeld bij het onderzoek.

Een van de twee mannen spande vrijdag een kort geding aan om uitzending te voorkomen. De rechter stelt de verdachte in het gelijk en de bewuste beelden mogen niet vertoond worden.

De Vries hoorde van de uitspraak terwijl hij gehuld in duikpak klaar stond om te gaan duiken twitterde hij:

Uitspraak: we mogen beelden niet uitzenden. Geen uitzending morgen dus. Teleurstellend. Had dit niet verwacht na zitting gisteravond. … Ik duik het water maar in… Even afkoelen. … De conclusie is zo langzamerhand dat je dit soort programma’s tegenwoordig niet meer kunt maken. Goed dat het de laatste reeks is…

De uitzending is zondagavond te zien bij SBS 6.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)