Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Rechters Amsterdamse zedenzaak onpartijdig'

  •  
14-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-Rechters_RobertM300.jpg
Wrakingsverzoek Robert M. afgewezen
Er komen geen nieuwe rechters in het proces tegen Robert M. Het wrakingsverzoek van zijn advocaten is afgewezen. Dat meldt onder andere NRC Handelsblad woensdagochtend. De verdediging in de Amsterdamse zedenzaak had dit verzoek ingediend, omdat de rechters te veel aan de kant van de slachtoffers zouden staan. Dit zou blijken uit het spreekrecht dat aan de ouders van de misbruikte kinderen is toegewezen.
Volgens de wrakingskamer is er geen reden om de rechters van partijdigheid te verdenken. “Er is geen sprake van feiten of omstandigheden die de rechterlijke partijdigheid in het geding brengen”, aldus de voorzitter van de wrakingskamer. “De vrees voor vooringenomenheid is niet objectief gerechtvaardigd.”
De voorzitter gaf aan dat het proces nu verder gaat waar het maandag was opgeschort. Het was om half tien vanochtend nog niet precies duidelijk wanneer het proces weer verder zou gaan.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.