Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Red de wereld en bijt door dat vieze beestje heen

  •  
29-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
MCGroendoen.jpg
Wat de pot schaft in 2050? Insecten zeggen wetenschappers
Journaliste Marie-Claire van den Berg moest er ook aan geloven: Sprinkhanen. Voor haar boek ‘Groen Doen’ testte ze de tips & trics voor een milieubewuster leven en het eten van insecten hoort daar ook bij. De kleine beestjes zijn volgens wetenschappers dé toekomst omdat in 2050 er niet meer genoeg voedsel op aarde is om iedereen te voeden. Een tip die je van Marie-Claire alvast meekrijgt: Begin er nu maar alvast aan want aan de smaak moet je wel even wennen.
Insecten zijn erg gezond. Ze zijn vet- en cholesterol arm. Rijk aan proteïne, calcium en ijzer. Het eten van insecten is zelfs milieuvriendelijker dan genetische gemanipuleerd vlees, want insectenboerderijen hebben nauwelijks ruimte nodig. Dus, als je de wereld wil redden, eet je sprinkhanen of één van die andere 1.400 soorten die in Afrika, Latijns Amerika en Azië al worden gegeten.
In Nederland laat de overheid al onderzoek doen naar hoe insectenboerderijen opgezet kunnen worden. Maar net als Marie-Claire een sprinkhaan tussen de kiezen kraken zal dan niet hoeven. De wetenschappers hebben de opdracht gekregen uit te zoeken hoe de proteïne uit de kleine insectenlijfjes gewonnen kan worden.
Kijk voor meer tips van Marie-Claire van den Berg op haar website: Groen Doen
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.