38

‘Regering Obama voert War on Terror stiekem op’

'Schaduwoorlogen' in tientallen landen. Meer aanvallen met onbemande vliegtuigen, aanvallen op Al Qaida in Somalië, operaties vanuit Kenia

De regering-Obama zet de geheime Amerikaanse oorlog tegen het terrorisme voort en doet er zelfs nog een schepje bovendop. Dat schrijft de New York Times zaterdag in een artikel over de ‘schaduwoorlogen’ van Obama, die zich in tientallen landen verspreid over twee continenten zouden afspelen.

De New York Times schrijft:

“Het Witte Huis heeft de CIA-campagne van raketaanvallen door onbemande vliegtuigjes in Pakistan opgevoerd, heeft aanvallen op strijders van Al-Qaeda in Somalië goedgekeurd en clandestiene operaties vanuit Kenia op touw gezet. De regering heeft met Europese bondgenoten samengewerkt bij de ontmanteling van terroristische groepen in Noord-Afrika, inclusief een recente Franse aanval in Algerije. En het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft gebruik gemaakt van een netwerk van huurlingen om inlichtingen te verzamelen over zaken als schuilplaatsen voor militante moslims in Pakistan en de locatie van een Amerikaanse militair die in handen is van de Talibaan,”

De zogeheten ‘war on terror’ begon onder Bush, maar is dus voortgezet en uitgebreid door de regering Obama.

Lees meer bij New York Times en NRC Handelsblad

Geef een reactie

Laatste reacties (38)