Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Reggae komt op de UNESCO Werelderfgoedlijst

  •  
29-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2710476989_ea8026aeba_z
Omdat Reggae, dat afkomstig is van Jamaica, onder andere heeft bijgedragen aan het aan de kaak stellen van ongelijkheid, zal het muziekgenre een plek krijgen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Volgens de culturele en wetenschappelijke afdeling van de Verenigde Naties is “reaggae nog altijd een stem voor iedereen.”
Haar bijdrage aan internationale debatten over onderwerpen als onrechtvaardigheid, opstand, liefde en humaniteit onderstrepen dat reggae feestelijk, sociaalpolitiek, sensueel en spiritueel kan zijn, zegt de UNESCO.
Jamaica had aangedrongen op de vermelding voor de rijke muzikale traditie om haar “ontastbare culturele erfgoed.” De minister van Cultuur, Olivia Grange: “De muzieksoort is uniek Jamaicaans. Het is muziek die wij hebben gecreëerd en die alle hoeken van de wereld bereikt heeft.” Het ontstond in de jaren 60, en combineerde genres als ska en rocksteady met blues en jazz. Sociale Onderwerpen die vaak terugkwamen in nummers waren bijvoorbeeld sociale ongelijkheid.
Praten over muziek is leuk, luisteren nog leuker. Wie wat klassiekers wil beluisteren, kan hier terecht:
Cc-foto: .Dori
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.