Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rekenkamer: Kabinet laconiek over aankoop JSF's

  •  
24-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
JSF300.jpg
Algemene Rekenkamer waarschuwt voor risico's
De Algemene Rekenkamer waarschuwt het kabinet voor haar laconieke gedrag rondom de aankoop van een aantal Joint Strike Fighters. Het is nog onduidelijk hoeveel JSF’s het kabinet wil kopen en wat de uiteindelijke kosten zullen zijn. Dit brengt een aantal financiële risico’s met zich mee, aldus de Rekenkamer. Deze ziet het liefst dat het kabinet eerst een balans op maakt van de financiële mogelijkheden en ambities, voordat het overgaat tot aankoop.
Volgens de Rekenkamer moet het kabinet de aankoop van de JSF’s nog eens tegen het licht aan houden, aangezien er bezuinigd moet worden op Defensie.
Eind vorig jaar werd al bekend dat de geraamde prijs van 85 Joint Strike Fighters 1,4 miljard euro hoger uitkomt dan de 6,2 miljard waar het ministerie van Defensie van is uitgegaan.
NOS schrijft:
De Rekenkamer meent juist dat nu er bezuinigd moet worden op defensie, er een ideaal moment is aangebroken om het project nog eens te bekijken. “Nu de minister van Defensie heeft aangekondigd dat hij de hele krijgsmacht tegen het licht gaat houden, schept dat de mogelijkheid voor een heldere keuze over de gevechtstoestellen.
cc-foto: Curtis Ellis

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.