Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rel om video Franse militair die Togolese journalist intimideert

  •  
12-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
togo_300.jpg
Journalist maakte foto tijdens uiteen gedreven oppositie bijeenkomst in hoofdstad Lome
Franse media storten zich op een video waarop te zien een in het Afrikaanse land Togo gestationeerde militair een plaatselijke journalist intimideert. Het leger distantieert van de actie en zegt ‘de mensenrechten te respecteren’.
In de hoofdstad van Togo probeerde de oppositie een bijeenkomst te houden die door de autoriteiten met traangas uiteen werd gedreven. Journalist Didier Ledoux van de krant Liberté wilde verslag doen en maakte een foto van een aanwezige Franse officier. Die stelde dat niet op prijs en eiste dat de foto gewist werd.
“Weet je wel wie ik ben? Ik ben adviseur van de generale staf van het leger. Wil je soms dat ik de presidentiële garde erbij roep?” dreigt hij de journalist.
Ledoux mocht pas gaan nadat hij de foto gewist had.
De oppositie protesteert onder meer tegen de jongste verkiezingsuitslag waarbij de zitend president Faure Gnassingbe wederom werd herkozen. Hij is de zoon van de dictator die het land voorheen met ijzeren vuist regeerde.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.