61

Rel rond weigering colablikje gaat viraal

Luchtvaartpersoneel zou Tahara Ahmad een blikje cola geweigerd hebben vanwege veiligheidsoverwegingen. Een sociale media boycot van United Airlines is het gevolg

Er is een hoop commotie ontstaan op sociale media, naar aanleiding van een voorval op een vlucht van United Airlines

Moslima Tahera Ahmad postte een bericht op Facebook dat ze tijdens een United Airlines vlucht gediscrimineerd werd. Toen ze een blikje fris wilde bestellen werd haar, door een cabine lid, gezegd dat ze haar geen onaangebroken blikje drinken mochten overhandigen. Toen haar medepassagier naast haar wel een blikje bier kreeg werd gezegd:

“We zijn niet gemachtigd om onaangebroken blikjes aan mensen aan te bieden omdat ze het kunnen gebruiken als wapen in het vliegtuig.” 

Geen hulp
Ahmad kon, op het moment van het incident, niet rekenen op bijval of steun van haar medepassagiers. Ze zeiden dat ik als Moslim m’n bek moest houden, aldus Ahmad

Ophef op sociale media
Ondertussen heeft Ahmad veel bijval gekregen op sociale media. Met de hashtag unitedfortahera hebben inmiddels duizenden mensen hun steunbetuiging geuit aan de Moslima. Ook krijgt United Airlines zelf er flink van langs en noemen mensen op Twitter en Facebook de vliegtuigmaatschappij ‘Islamofobisch’ en dreigen United Airlines te gaan boycotten.

United Airlines
Woordvoerder van United Airlines Charles Hobart heeft de krant The Guardian, laten weten dat hij geprobeerd heeft contact op te nemen met Ahmad om zo uit te leggen wat er precies is gebeurd aan boord. Ahmad heeft via de krant Chicago-Sun Times laten weten dat United Airlines zijn excuses heeft aangeboden. Ook hebben ze toegegeven dat het onethisch was, van het cabine lid, om zo tegen haar te spreken.

The Guardian.com: ‘No Diet Coke for you’: Islamophobia at 30,000 feet leads to viral United Airlines boycott’
CC/Foto: The Guardian

Geef een reactie

Laatste reacties (61)