Laatste update 14:29
35

Republikein wil niet worden gevolgd door journalist, want vrouw

De Republikeinse gouverneurskandidaat Robert Foster uit Mississippi weigert zich een dag te laten volgen door een journalist van de Mississippi Today. De reden: de journalist in kwestie, Larrison Campbell, is een vrouw. Foster liet Campbell weten dat ze alleen welkom was in het gezelschap van een mannelijke collega.

Op Twitter verdedigt Foster zijn weigering om Campbell verslag te laten doen van zijn campagneactiviteiten. Hij beroept zich op zijn christelijk geloof. De politicus wil naar eigen zeggen niet “alleen zijn met een andere vrouw” dan zijn echtgenote. Zo wil hij “elke situatie vermijden die achterdocht kan wekken of ons huwelijk kan compromitteren”.

Risico
Tegenover Campbell heeft Fosters campagnechef verklaard dat politieke opponenten de aanwezigheid van de vrouwelijke verslaggever zouden kunnen misbruiken. Zij zouden de suggestie kunnen wekken dat Foster een buitenechtelijke relatie heeft. Het ‘risico’, zo vlak voor de voorverkiezingen, zou te groot zijn.

Campbell wijst erop dat Foster zo elke vrouw ‘seksualiseert’ die haar werk doet . Ze schrijft dat ze de weigering van Foster nauwelijks begrijpt. Helemaal omdat ze Foster in het verleden wel verscheidene malen heeft geïnterviewd. Campbell publiceerde de afgelopen maanden verscheidene primeurs over hem. Zo was zij de eerste die meldde dat Foster een gooi wilde doen naar het gouverneurschap.

Oorlogsvlag
Foster is zelfs binnen de Republikeinse partij van Mississippi een uiterst conservatieve kandidaat. Volgens Mississippi Today valt hij op door zijn uitgesproken tweets waarin hij pleit voor het verbieden van abortus en het hartstochtelijk opneemt voor de omstreden vlag van de staat. Op die vlag staat in de linkerbovenhoek de oorlogsvlag van de Confederate States, de zuidelijke staten die tijdens de Amerikaanse burgeroorlog onder meer streden voor het recht om tot slaaf gemaakten te houden.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)