31

Republikeinen lichten alleen partijgenoten in over besmetting

Nadat een Republikeinse senator in de Amerikaanse staat Minnesota positief was getest op het coronavirus, besloot zijn partij de eigen senatoren en medewerkers te waarschuwen: zij kregen afgelopen week het advies om thuis te werken. De Democratische senatoren werden niet ingelicht, meldt de Star Tribune.

“Schandalig en volledig onacceptabel”, oordeelt Susan Kent van de Democratic-Farmer-Labor Party in Minnesota. “Dit gebrek aan transparantie geeft blijk van de totale minachting voor de gezondheid en veiligheid van anderen.”

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in de Verenigde Staten is de afgelopen week flink gestegen. Op vrijdag werd een nieuw record gevestigd: meer dan 180.000. Ook overleden er die dag meer dan 1.400 Amerikanen aan covid-19.

De volgende president, Joe Biden, heeft Donald Trump daarom opgeroepen nieuwe maatregelen te nemen. De president lijkt dat echter niet van plan. Zondag meldt de Washington Post dat Trump de afgelopen vijf maanden niet aanwezig is geweest bij bijeenkomsten van zijn corona-task force.

Geef een reactie

Laatste reacties (31)