Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Riante vertrekpremie voor superkort dienstverband

  •  
04-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
bonus_zuidzorg_01.jpg
Bestuurder Zuidzorg stapt op na conflict over invulling functie...Vertrekpremie: 170.000 euro voor zeven weken werk
Na een dienstverband van slechts zeven weken heeft een oud-bestuurslid van de Thuiszorg-organisatie Zuidzorg in Veldhoven 170.000 euro meegekregen. Dit meldt de NOS.
Hanneke Houtzagers stapte op na een conflict over de invulling van haar functie. Bij haar vertrek in oktober werd afgesproken dat ze haar salaris uitbetaald zou krijgen tot 1 juli 2013. Daarbij kreeg ze ook een ontslagvergoeding.
De 170.000 euro bestaat voor 18.000 euro uit salaris tjdens de gewerkte weken, 152.000 euro betreft is de ontslagvergoeding, de rest het loon tot 1 juli 2013.
Een woordvoerder van Zuidzorg zei dat het bedrag moet worden gezien als een vergoeding voor gederfde inkomsten.
Vaste baan 
Houtzagers had onder meer een vaste baan opgezegd om bij Zuidzorg te komen werken, aldus de woordvoerder.  Zuidzorg heeft na het vertrek van Houtzagers een interim-bestuurder aangesteld.
ZuidZorg is de grootste aanbieder van thuiszorg, kraamzorg, jeugdgezondheidszorg, voedingsvoorlichting en dieetadvisering in de regio Eindhoven.  

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.