3

Rijk start onderzoek naar subsidiemisbruik Krol

Minister Bussemaker van Onderwijs gelast onderzoek naar besteding 300.000 euro subsidie door stichting van Henk Krol

Het Rijk start een onderzoek naar mogelijk subsidiemisbruik door politicus Henk Krol. De Auditdienst van het Rijk neemt de boekhouding van de inmiddels ontbonden stichting Vrienden van de Gay Krant onder de loep, nadat het AD vorige maand onthulde dat Krol tonnen belastinggeld gebruikte om achterstallige rekeningen van, onder andere, zijn seksshop te betalen.

Het onderzoek is ingelast door minister van Onderwijs Jet Bussemaker, wiens departement tussen 2008 en 2011 bijna 300.000 euro subsidie aan de stichting gaf. Een woordvoerder verklaart aan het AD:

Er zijn vragen gerezen rond de besteding. Mocht blijken dat subsidie is besteed aan zaken waarvoor die niet bedoeld was, dan zal het ministerie overgaan tot terugvordering.”

De voormalig 50Plus-leider en huidig 50Plus-kandidaat voor het Europees Parlement Krol kreeg via een stichting subsidie om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te zetten: 18min.eu. Het departement van Onderwijs honoreerde bijna alle subsidieaanvragen, hoewel er tussen 2008 en 2011 geen enkele interne controle was bij de stichting Vrienden van de Gay Krant. In het bestuur zaten destijds alleen Krol en zijn bejaarde vader.

Lees ook op Joop: Krol gebruikte subsidies jongerenproject als pinautomaat

cc-foto: Sebastiaan ter Burg

Geef een reactie

Laatste reacties (3)