Laatste update 07 augustus 2017, 16:16
43

Rita Verdonk flopt ook commercieel

Ze werd door rechts gezien als de redder van het land, ze haalde meer stemmen dan Mark Rutte en ze zou de nieuwe premier worden na Balkenende. Voormalig minister van Integratie Rita Verdonk werd uit de VVD-fractie gezet en richtte kort daarop in 2007 Trots op Nederland. In de peilingen steeg ze tot wel 26 zetels. Maar nog voordat de verkiezingen kwamen spatte de zeepbel uiteen, na interne ruzies en rommelige financiën. In 2010 haalde ze geen enkele zetel bij de parlementsverkiezingen. Haar messiaanse politieke functie werd overgenomen door Wilders.

Daarna startte ze een eigen bedrijf CVMonitor dat cv’s van sollicitanten zou screenen op fraude. Typisch Rita, altijd op zoek naar het slechte in de (andere) mens. Voordat ze in de politiek belandde was ze gevangenisdirecteur en directeur bij de Binnenlandse Veiligheidsdienst BVD, de voorloper van de AIVD. Het leek sommige investeerders een goed idee die cv-controles en er werd volgens de Telegraaf door geldschieters driekwart miljoen in het bedrijf gestoken.

Ruim een maand geleden besloot de ex-minister van Vreemdelingenzaken en Integratie Verdonk (61) op te stappen als bestuurder van haar onderneming CVMonitor, omdat de kas leeg was en ze geen enkele opdrachtgever had. „De financiële middelen ontbreken om door te gaan. Ook geestelijk en lichamelijk kan ik het thans niet meer opbrengen”, schreef ze aan haar aandeelhouders. Dat wekte grote woede bij de geldschieters, die haar ruim driekwart miljoen euro leenden op basis van een volgens haar op handen zijnde mega-opdracht van een ministerie. Die opdracht kwam nooit, waardoor de aandeelhouders zich door haar opgelicht voelen.

Het geld verdween in de zakken van Rita Verdonk en door haar aangestelde familieleden. Nu is haar in eigen huis gevestigde kantoor leeggehaald door schuldeisers. Behalve de computers. Die werden achtergehouden door Verdonk omdat ze nog ‘leeggemaakt’ moesten worden. De schuldeisers vertrouwen het niet maar volgens Verdonk gaat het om privé-gegevens.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (43)