Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rob Oudkerk: 'Plofkind is ergere ramp dan bankencrisis'

  •  
17-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
196 keer bekeken
  •  
obesitas.jpg
Scheidend lector Leefstijlverandering bij Jongeren wil verbod op frisdranken als Coca Cola Regular
Rob Oudkerk, scheidend lector Leefstijlverandering bij Jongeren – of in de volksmond: lector dikke kinderen – heeft een plan om een einde te maken aan obesitas onder de jeugd. Filmpjes zoals stichting Wakker Dier ze maakt over de plofkip zouden ook gemaakt kunnen worden over het ‘plofkind’.
“Een spotje is ethisch onverantwoord, maar als tekenfilm kan zoiets wel”, aldus Oudkerk. Hij heeft zelfs al eens met het idee gespeeld voor zo’n film:
Ik wilde toen al een film maken van een paar kinderen die midden op het Spui staan en dan uit elkaar knallen van vetzucht. Het is er nooit van gekomen, maar het idee was er al wel om het probleem op die manier te verbeelden. Het was in dezelfde tijd dat vier jongeren in Rotterdam zich in coma hadden gezopen. Door dat incident en de publiciteit stond binnen een paar weken het onderwerp alcohol onder jongeren hoog op de politieke agenda.
Oudkerk is zes jaar geleden benoemd als leider van een team dat moest onderzoeken op welke manier ingegrepen kan worden op het gebied van leefstijl, zowel op maatschappelijk niveau als individueel. Volgens de oud-politicus en doctorandus in de geneeskunde wordt overgewicht het grootste financiële en sociaal-economische gezondheidsprobleem.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.