11

Rode Kruis doet dringende oproep: kom vluchtelingen helpen

Hulporganisatie start grootste operatie van deze eeuw, komt vrijwilligers tekort

Het Rode Kruis heeft volgen eigen de organisatie in ‘hoogste staat van paraatheid’ gebracht om de vluchtelingen die in Nederland worden opgevangen te helpen. De hulporganisatie zoekt nog zeker 1000 vrijwilligers om de klus te klaren.

De Nederlandse afdeling van de internationale hulporganisatie meldt in een persbericht:

Er zijn op korte termijn vele honderden projectvrijwilligers nodig om te assisteren bij de opvang. De komende tijd worden er al 1200 vrijwilligers die getraind zijn om te assisteren bij de opvang en bij de verzorging van vluchtelingen, ingezet in de noodhulplocaties. Daarnaast zijn er nog zo’n 1000 mensen nodig die flexibel oproepbaar zijn om praktische hulp te bieden via het burgerhulpnetwerk Ready2Help.

Rode kruis op veteranen dagDe organisatie zet 24 uur per dag mensen in bij de opvangcentra, verzorgt onder meer de levering van honderden bedden en heeft speciale opgeleide hulpverleners die vluchtelingen helpen bij het zoeken naar vermiste familieleden. Het aantal Welkom Winkels waar spullen worden ingezameld en verdeeld wordt uitgebreid van 7 naar 20.

In het persbericht doet de hulporganisatie een oproep aan de Nederlandse bevolking:

Het Rode Kruis roept mensen dringend op zich aan te sluiten bij Ready2Help, het burgerhulpnetwerk waar op dit moment 6500 burgers bij zijn aangesloten. De grote toestroom van vluchtelingen zorgt ervoor dat het Rode Kruis met spoed extra hulp nodig heeft waar een beroep op kan worden gedaan.  Deelnemers die zich hierbij aansluiten worden op flexibele basis ingezet om in actie te komen voor dit netwerk. Afhankelijk van de regio waar mensen wonen, hun beschikbaarheid op dat moment en de hulpvraag die daar is worden Ready2Helpers opgeroepen.

Aanmelden voor Ready2Help kan hier.

cc-foto: Pascal Maramis

Geef een reactie

Laatste reacties (11)