Laatste update 20:47
28

‘Roemer zag wel wat in coalitie met VVD, maar dan zonder CDA’

De VVD mag dan haram en treife verklaard zijn door de SP, fractievoorzitter Emile Roemer opperde in de wandelgangen van het Binnenhof tegen Peter Kee dat hij nog wel een mogelijkheid zag om met de conservatief-liberalen in een coalitie te stappen: de Utrechtse variant. Daar bestuurt een college van D66, GroenLinks, VVD en SP. Wat Roemer betreft moet daar dan de PvdA aan toegevoegd worden, vertrouwde hij onze Pauw-man in Den Haag toe. Maar al snel daarop verklaarde partijvoorzitter Ron Meyer ook een dergelijke coalitie tot een no-goarea.

Dus schuift de ChristenUnie weer aan bij het motorblok dat maar niet wil starten. Francisco van Jole constateert dat de positie van D66 ernstig verzwakt is omdat ze de christelijke politici eerder op pijnlijke wijze hard afwezen. De ChristenUnie zal de alternatieve liberalen vast volgens goed gebruik de andere wang toekeren maar daar staat dan wel een wensenlijstje op getatoeëerd.

Ook de PvdA kwam nog even ter sprake. Van Jole is verbaasd dat in het stuk dat Paul Depla over de toekomst van de partij wordt geschreven wel Clinton wordt genoemd maar nergens Jeremy Corbyn die als een van de weinige sociaaldemocraten in Europa forse winst boekte bij de laatste verkiezingen.

Peter Kee weet wel hoe dat komt en speelt even quizmaster om met een paar simpele vragen aan Willemijn Veenhoven en Patrick Lodiers duidelijk te maken wat het probleem is. Weet jij de antwoorden?

Geef een reactie

Laatste reacties (28)