Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Roermond 'graag bereid' advocaat Van Rey te betalen

  •  
31-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
VanRey.jpg
Gemeente dreigt op te draaien voor vervolging van corruptie beschuldigde oud-wethouder 
Oud-wethouder Van Rey heeft nog vrienden in het bestuurscollege van Roermond. Burgemeester en wethouders van Roermond zijn “graag bereid” te praten over een “bijzonder verzoek tot ondersteuning” als de VVD’er strafrechtelijk wordt vervolgd. Gemeentesecretaris Han Geraedts kan niet uitsluiten dat de gemeente een bijdrage levert aan zijn advocatenkosten.
Wethouders worden wel vaker zo geholpen, zegt Douwe Jan Elzinga, hoogleraar staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen in NRC Handelsblad. 
Maar zulke bijdragen veroorzaken veel ophef. In Roermond is bovendien voorstelbaar dat de gemeente na een veroordeling van Van Rey als benadeelde partij een schadeclaim indient bij de man die ze tijdens het proces financieel hebben ondersteund.
Van Rey kan volgens NRC bij gemeente sowieso rekenen op een speciale behandeling. Media mochten in de zaak Van Rey bijvoorbeeld pas na lang wachten stukken inzien, maar Van Rey wordt op het stadhuis “op zo kort mogelijke termijn” geholpen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.