Laatste update 16:05
43

Rosanne Hertzberger eerste zomergast van 2017

Rosanne Hertzberger is de eerste gast van zes Zomergasten. Dat heeft Zomergasten-presentator Janine Abbring woensdagmiddag bekend gemaakt. Rosanne (1984) is schrijver, microbioloog en columniste voor NRC Handelsblad.

Over haar uitnodiging zegt Hertzberger: “In mijn avond wil ik een aantal ongehoorzame mensen laten zien, in de wetenschap en in het leven. En ik wil laten zien hoe de mens de natuur naar zijn hand zet. Hoe we dat altijd al doen en hoe dat de normaalste zaak van de wereld is.”

De afgelopen maanden kwam Hertzberger in het nieuws nadat ze in haar column het seksisme op GeenStijl ter discussie stelde. Ze riep adverteerders op niet langer op de website te adverteren. Deze oproep werd gesteund door 143 prominente vrouwen.

Ook kwam afgelopen voorjaar Hertzbergers boek ‘Ode aan de e-nummers’ uit. In tegenstelling tot wat foodies beweren, schrijft Hertzberger dat kunstmatige kleurstoffen niet per se ongezonder zijn dan natuurlijke. Volgens haar heeft chemie in onze voedselproductie juist een enorme impact op het verbeteren van onze gezondheid, op welvaart, milieu en op de vrouwenemancipatie.

De uitzending met Rosanne Hertzberger is te zien op 23 juli, om 20.15 uur op NPO2. De komende dagen zal Janine Abbring de andere gasten van dit seizoen bekend maken.

Geef een reactie

Laatste reacties (43)