Laatste update 21:05
16

Roseanne-reboot uit de lucht na racistische tweets Barr

De Amerikaanse kabelzender ABC heeft de reboot van de iconische sitcom Roseanne geannuleerd nadat de ster en tevens het brein achter de serie, Roseanne Barr, voor de zoveelste keer racistisch uit de bocht vloog op Twitter. In een tweet schreef ze dat oud-Obama adviseur Valerie Jarrett het resultaat was van Planet of the Apes en de Moslimbroederschap die samen een baby zouden krijgen. Barr is al jaren berucht om haar bizarre en racistische tirades. Naast tweets waarin zwarte vrouwen met apen vergeleken worden (in 2013 noemde Barr Obama’s nationale veiligheidsadviseur Susan Rice al eens een ‘man met grote zwiepende apenballen’), twittert ze islamofobe en antisemitische statements en verspreidt ze via haar account rechtse desinformatiecampagnes, zoals ‘Pizzagate’ waarin Hillary Clinton ervan beschuldigd werd een kinderpornonetwerk te runnen vanuit de niet-bestaande kelder van een pizzaria.

Na de tweet over Valerie Jarrett liet de legendarische comedian en raadgevend producent van Roseanne, Wanda Sykes, eveneens via Twitter weten dat ze niet bij de show zou terugkeren:

Even later maakte ABC bekend dat de ‘weerzinwekkende’ tweet van Barr reden was om de show per direct te annuleren:

ABC oogstte veel kritiek toen ze de reboot van de serie een jaar geleden van de omstreden comedian en Trump-supporter aankochten. Volgens de makers moest Roseanne juist laten zien dat de gemiddelde Trump-kiezer helemaal niet zo’n domme racist was als velen geloofden en wilden zij een genuanceerd beeld schetsen van de kwesties die de Amerikaanse samenleving verdelen. Die missie lijkt de naamgever van de serie nu hoogstpersoonlijk te hebben verknald.

Afbeelding: screenshot Roseanne ABC

Geef een reactie

Laatste reacties (16)