Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rotterdam denkt ov-relschoppers te pakken met gezichtsscan

  •  
19-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
tram_300.jpg
Op de beruchte Rotterdamse tramlijn 2 komen speciale camera's die de biometrische kenmerken van passagiers scannen
Rotterdam wil relschoppers voorgoed uit het openbaar vervoer weren en denkt daar nu het ultieme middel voor te hebben gevonden. In oktober zullen bij wijze van proef, camera’s worden opgehangen in lijn 2, zo meldt RTV Rijnmond. De camera’s scannen iedere instappende passagier en moeten mensen met een OV-verbod herkennen. Aan de tramchauffeur de ondankbare taal om ze uit de tram te zetten?
Het openbaar vervoer in Rotterdam wordt te laatste jaren geteisterd door relschoppers. Ongeveer veertig vandalisten en ruziezoekers kregen een OV-verbod, maar het lukte hen nog steeds de tram in te komen.
Het experiment met de gezichtsherkenende apparatuur dat dé oplossing moet worden kost 200 duizend euro, opgebracht door vervoersbedrijf RET en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Na een jaar bekijken zij of de proef een succes is. Dan worden ook andere routes met de apparaten volgehangen. Lees meer bij de Volkskrant: ‘Big Brother’ vanaf oktober in Rotterdamse tram RTV Rijmond: Gezichtsherkenning op trams bijna klaar

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.