11

Rotterdam toont foto’s verdachten in de Koopgoot

Aboutaleb hoopt dat drukmiddel niet nodig is en overvallers zich zelf melden

Rotterdam hoopt meer overvallers op te pakken door foto’s van verdachten op digitale schermen te vertonen. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekend. Vanaf dinsdag krijgen de eerste tien overvallers die nu op de website van de politie Rotterdam-Rijnmond staan de kans om zich te melden. Doen ze dit niet, dan worden hun foto’s zichtbaar gemaakt op schermen bij de Koopgoot in Rotterdam.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb staat achter de maatregel. Hij hoopt overigens dat de inzet van de schermen niet nodig is doordat verdachten zich zelf zullen melden, schrijft de Volkskrant. 

Een onschuldig slachtoffer van een overval krijgt levenslang. Het is daarom belangrijk dat er zoveel mogelijk verdachten worden aangehouden.”

Het is niet de eerste keer dat het OM gebruik maakt van deze maatregel. Hooligans die zich bij het Maasgebouw van De Kuip schuldig hadden gemaakt van openbare geweldpleging kwamen ook al met hun gezicht op de schermen van de Rotterdamse Koopgoot.

Volkskrant: Rotterdam wil overvallers pakken via digitale schermen

cc-foto: tdietmut
Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (11)