Laatste update 19:46
48

Rouwende gelovigen kussen het lijk van aan corona overleden bisschop

Verbijsterende beelden uit Montenegro waar duizenden gelovigen afkwamen op de begrafenis van de Servisch-orthodoxe bisschop Amfilohije. De bisschop, die onder meer leiding gaf aan protesten tegen coronamaatregelen en de lockdown, overleed vrijdag aan de gevolgen van het coronavirus. Bij de begrafenis kusten de gelovigen bij wijze van afscheid het dode lichaam van de geestelijke.

Volgens de krant Vijesti negeerden de rouwenden grotendeels alle regels ter bestrijding van het virus. Het hoofd van het ziekenhuis waar Amfilohije overleed had de autoriteiten dringend verzocht een rouwdienst met geopende kist te verbieden. Daar werd geen gehoor aan gegeven en tijdens de plechtigheid verschenen talloze volgelingen bij de geopende kist, zonder mondmaskers, en kusten de hand en het hoofd van de overledene.

De geestelijke die coronamaatregelen negeerde, hield de gelovigen voor dat het bidden tot de heilige Sint Vasilije Ostroski een goddelijk vaccin was tegen het virus. Kennelijk heeft hij zelf toch niet hard genoeg gebeden.

Geen video? Klik hier.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)