64

RTL en Op1: Dreig-FvD’ers van harte welkom aan talkshowtafels

Politici die van hun grote parlementaire vrijheid gebruik maken om collega-Kamerleden te bedreigen, blijven gewoon welkom aan de tafels van de grote talkshows om daar hun veelal feitenvrije praatjes te verkondigen. Op1-presentator Charles Groenhuijsen wilde woensdag geen Forum voor Democratie-Kamerleden in de studio hebben, maar zowel Op1-coördinator Bert Huisjes als RTL laten direct weten dat dreigparlementariërs gewoon welkom blijven. Dat meldt het AD.

Na de dreigementen en het goedpraten daarvan door Forum-Kamerleden woensdag, stond Op1 diezelfde avond in het teken daarvan. Er waren tot al dan niet gespeelde verontwaardiging van Thierry Baudet geen FvD’ers uitgenodigd. Niet welkom, liet Charles Groenhuisen weten, maar dat blijkt een opvatting van de presentator zelf en ‘geen strikt omroep breed beleid’, aldyus Huisjes.

RTL, met de talkshows van Eva Jinek en Humberto Tan, zet de deur ook gewoon open voor politici die hun collega’s bedreigen. Dat zegt de omroep donderdag in een verklaring, omdat ‘je in onze optiek iedereen kritisch moet kunnen bevragen’. Eva Jinek had ooit een avond gewijd aan de poezen van Geert Wilders. En nadat eerder dit jaar tijdens een andere uitzending cabaretier Martijn Koning het antisemitisme van Baudet benoemde en Baudet van tafel wegliep, bood RTL haastig excuses aan de Forum-voorman aan. Koning ontving ondertussen duizenden doodsbedreigingen.

Geef een reactie

Laatste reacties (64)