Laatste update 07:32
15

Rus gearresteerd voor bomaanslag op bus Borussia Dortmund

De Duitse politie heeft een man opgepakt op verdenking van de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. Volgens Duitse media gaat het om de 28-jarige Rus Sergej W. De man zou met de aanslag hebben geprobeerd de aandelenkoers van de voetbalclub te laten kelderen, om er zelf veel geld aan te verdienen.

Tien dagen geleden gingen voorafgaand aan de kwartfinale van de Champions League drie explosieven af bij de spelersbus van de ploeg uit Dortmund. Daarbij liep de Spaanse verdediger Marc Batra verwondingen op. Al vrij snel werd iemand aangehouden, maar die bleek niets met de aanslag te maken te hebben. In eerste instantie hield men rekening met islamitisch terrorisme vanwege een aangetroffen brief waarin de aanslag werd opgeëist, later werd ook rechtsextremistisch terrorisme niet uitgesloten.

Nu lijkt het dus te gaan om een aanslag met geldmotieven. De verdachte zou voor tienduizenden euro’s opties op de club hebben gekocht en hebben gehoopt op een koersval. De koop werd vermoedelijk verricht vanuit een hotel, waar de man opviel doordat hij na de aanslag in als enige alle rust naar het restaurant ging om te eten. Al op 13 april zou een arrestatiebevel voor de Rus zijn uitgevaardigd, vrijdagochtend werd hij gearresteerd op weg naar zijn werk in het Duitse Rottenburg am Neckar.

Bronnen: NOS, NU.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (15)