14

‘Rus, Oezbeek en Kirgiziër zaten achter aanslag in Istanbul’

De drie zelfmoordterroristen die afgelopen dinsdag een slagveld hebben veroorzaakt op het vliegveld in Istanbul hebben de Russische, Oezbeekse en Kirgizische nationaliteit. Dat heeft een Turkse official donderdag aan persbureau Reuters verklaard. Het onderzoek naar de drie zelfmoordterroristen is nog niet afgerond; beeldmateriaal wordt nog onderzocht, ooggetuigen worden nog gehoord. Daarom wilde de official niet meer kwijt over de identiteit van de mannen. “Het onderzoeksteam werkt nog om het identificatieproces te voltooien.”

De drie mannen kwamen dinsdag met de taxi naar het vliegveld – net als de terroristen destijds in Brussel. In de vertrekhal werden de mannen tegengehouden door de beveiliging. Op het moment dat ze niet door de veiligheidscontrole konden komen, keerden ze terug, haalden ze hun wapens uit hun koffers en openden ze het vuur.

De aanslag is nog niet opgeëist. Wel zijn woensdag in Turkije bij een reeks invallen dertien mensen opgepakt. Ze zouden banden hebben met de terroristische organisatie IS. Donderdag zijn bij invallen in de stad Izmir nog eens negen mensen opgepakt die ervan worden verdacht in contact te staan met IS. De negen mensen worden ervan beschuldigd strijders te rekruteren, IS financieel en logistiek te steunen

De Volkskrant: ‘Aanvallers Istanbul waren Rus, Oezbeek en Kirgiziër’

Geef een reactie

Laatste reacties (14)