Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rusland en China bouwen veiligheidszone voor uitstervende tijger

  •  
23-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tiger_300.jpg
Beide landen streven naar een verdubbeling van het aantal tijgers in 2022
Rusland gaat samen met China een veiligheidszone inrichten tussen beide buurlanden. Daarmee willen ze de tijger beschermen tegen uitsterving. De Russische premier Vladimir Poetin en de Chinese premier Wen Jiabao zijn dat dinsdag overeengekomen tijdens een vier dagen durende top in Sint Petersburg.
NOS meldt dat de landen streven naar een verdubbeling van het aantal tijgers in 2022. Over de hele wereld leven nog maar 3200 tijgers in het wild. Begin vorige eeuw waren het er nog honderd duizend. In de wereld kwamen negen tijgersoorten voor, maar inmiddels zijn er nog maar zes soorten over verspreid over dertien landen.
Tijdens de tijgertop is ook besloten dat stropers en smokkelaars zwaarder gestraft zullen worden. China en Rusland willen de plaatselijke bevolking meer gaan betrekken om stropers op te sporen. NOS: Akkoord over redden wilde tijger cc-foto: Oyvind Solstad

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.