Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rusland maakt annexatie Krim officieel

  •  
18-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
poetinkrim300.jpg
Poetin en Krim-leiders ondertekenen verdrag in het Kremlin ... Rusland uit G8 gezet
De Russische annexatie van de Krim is definitief. Vladimir Poetin en twee leiders van de Krim hebben daar vanmiddag een verdrag voor getekend in het Kremlin, waarna zij gezamenlijk het Russische volkslied zongen. De wet moet nog wel door het parlement geloosd worden, maar dat zal naar verwachting vandaag nog gebeuren. Volgens Poetin is een meerderheid van Russen en Krim-bewoners voor aansluiting bij Rusland.
Rusland lijkt zich daarmee niets aan te trekken van de druk die door Westerse landen op hem werd uitgeoefend inzake Oekraïne en de Krim. Zo is Rusland ‘voorlopig’ uit de G8 – de groep vooraanstaande industriële staten in de wereld – gezet. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius laten weten in een radio-interview met Europe 1. Volgens Fabius is Rusland “ totaal geïsoleerd “:
We hebben besloten het lidmaatschap van Rusland op te schorten en voorzien dat alle andere landen, de zeven leidende landen, samen zullen komen zonder Rusland.” 
De resterende landen, de G7, zouden ook al bezig zijn geweest met de verwijdering van Rusland.
Poetin bestempelde de pogingen van het westen om Rusland ‘bang te maken met sancties’ als agressie , en waarschuwde voor repercussies. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.