111

Rusland waarschuwt Denemarken wegens deelname aan raketschild

Rusland ziet het raketschild als bedreiging

Als Denemarken besluit onderdeel te worden van het door Amerika geleide raketschild, worden Deense marineschepen het doelwit van Russische kernraketten. Dat schrijft de Russische ambassadeur in Denemarken in een opiniestuk dat in de Deense krant Jyllands-Posten verscheen, meldt DeMorgen op haar website. Rusland ziet het raketschild als een bedreiging. Iets dat door de Deense autoriteiten ‘bizar’ wordt genoemd.

De Russische ambassadeur in Denemarken schrijft in zijn opiniestuk onder andere:

Ik denk niet dat de Denen volledig beseffen wat de gevolgen zijn als ze toetreden tot het raketschild”. (..) Denemarken zou een deel worden van de dreiging tegen Rusland, het zou minder vreedzaam worden en de relaties met Rusland zouden worden geschaad.

Denemarken is van plan om een van zijn fregatten uit te rusten met een radar om zo onderdeel uit te maken van het raketschild.

De Deense minister van Buitenlandse Zaken Martin Lidegaard vindt de opmerkingen ‘onaanvaardbaar’.  Volgens haar “weet Rusland heel goed dat het raketschild van de NAVO dienst zal doen als verdediging en niet gericht is aan hen”. 

DeMorgen: Rusland bedreigt Denemarken rond deelname NAVO-raketschild

Cc-foto: Cypruspictures

Geef een reactie

Laatste reacties (111)