Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rusland zit luchtvaartinfo-website in de weg

  •  
03-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
halfstok300.jpg
Website moet gevaarlijk luchtruim boven conflictgebieden in kaart brengen ... Staatssecretaris Mansveld vindt dat Russische juridische afwegingen dit niet moeten vertragen
Rusland kondigde maandag aan pas in 2016 een besluit te nemen over medewerking aan een nog op te richten website waarop landen en onderzoeksinstellingen informatie kunnen delen over het luchtruim boven gevaarlijke conflictgebieden. Juridische risico’s werden door Rusland als reden genoemd voor uitstel.
Op aandringen van onder andere Nederland heeft de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie ICAO voorgesteld een centrale website te bouwen waarop landen, inlichtingendiensten en luchtvaartmaatschappijen waarschuwingen kunnen delen betreffende het luchtruim. Het neerhalen van vlucht MH17 boven Oekraïne vorig jaar was hiervoor de aanleiding.
Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur zei tijdens een veiligheidsconferentie van ICAO in Canada op zondag nog:
Nederland is ongeduldig. De herinneringen aan vlucht MH17 zijn nog vers. De noodzaak om nu in actie te komen is overduidelijk.
Cc-foto: Tom Jutte

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.