Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte: eindrapport MH17 pas na de zomer af

  •  
23-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
rutterazak300.jpg
Premier Rutte licht Maleisische collega Najib Razak in tijdens bilateraal in Davos ... Rutte: sancties tegen Rusland moeten blijven
Het eindrapport over de oorzaak van de ramp met de MH17 wordt pas na de zomer van 2015 naar buiten gebracht. Dat heeft premier Mark Rutte in het Zwitserse Davos gemeld aan de Maleisische minister-president Najib Razak. De regeringsleiders hadden een bilateraal tijdens het World Economic Forum. Rutte zal Najib voor publicatie van het rapport van alle bevindingen en conclusies op de hoogte stellen.
Rutte gaf daarnaast een interview aan CNBC International over de sancties tegen Rusland, die volgens de premier niet zomaar moeten worden opgeheven: 
Ik wil dat deze blijven zoals ze zijn. Ik geloof dat Rusland moet stoppen zich inmengen in Oost-Oekraïne. Ze moeten het Krim-gebied verlaten en tot die tijd kunnen we niet praten over het verlichten van de sancties.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.