Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte: Extra bezuinigingen geheim houden

  •  
20-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Premier legt VVD, CDA en PVV het zwijgen op… Omvang extra bezuinigingen kan oplopen tot 10 miljard euro... Waar extra in wordt gesneden, blijft geheim
Premier Rutte heeft in het programma College Tour aangekondigd niets meer te zullen zeggen over de mogelijke extra bezuinigingen. Ook coalitiepartner CDA en gedoogpartner de PVV hebben de opdracht gekregen voortaan de kaken stevig op elkaar te houden. Gespeculeerd wordt dat er 5 à 10 miljard extra bezuinigd moet worden, boven de 18 miljard die in het regeerakkoord staat.
De VVD heeft de afgelopen tijd al aangekondigd meer op de publieke omroep te willen bezuinigen, de PVV wil de ontwikkelingssamenwerking verder uitkleden en het CDA wil toch wel ‘morrelen’ aan de hypotheekrenteaftrek.
In het tv-programma beantwoordde Rutte vragen van Leidse studenten. Hij gaf wederom aan dat spreken over ‘armoede’ in Nederland onjuist is. De bijstand is volgens hem bijvoorbeeld ‘geen vetpot, maar ook geen armoede’. Wat de premier er ook van vindt, het aantal mensen dat het afgelopen jaar een beroep heeft moeten doen op de voedselbanken, is flink gestegen.
College Tour is maandagavond opgenomen en is dinsdagavond te zien om 21.15 op Nederland 3.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.