Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Rutte: Koningshuis bezuinigt al genoeg

  •  
13-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
117 keer bekeken
  •  
ANP-rutte_beatrix_300.JPG
Premier waakt over inkomen Koninklijk Huis
Premier Rutte heeft aangekondigd niet van plan te zijn extra te bezuinigen op het Koninklijk Huis. Volgens de minister-president lopen de Oranjes voorop bij de bezuinigingen. Er is in 2010 en 2011 al zo’n 4,5 procent gekort op het koningshuis. Daarom hoeven ze het komend jaar niet extra in te leveren, aldus de premier.
Een meerderheid van de Kamer, waaronder ook regeringspartij VVD van premier Rutte, vindt dat er extra bezuinigd moet worden op het Koninklijk Huis. Het is onterecht dat de Oranjes in tijden van crisis buiten schot blijven. De VVD vindt dat de begroting van het Koninklijk Huis met twee procent gekort moet worden. Volgens Rutte is daar al aan voldaan, op het moment dat de Oranjes vier procent hebben bezuinigd. Bovendien zitten ze volgens Rutte, net als ambtenaren, op de nullijn.
SP-Kamerlid Ronald van Raak hekelt de beredenering van Rutte en spreekt over ‘gegoochel’:
We gaan dus niet bezuinigen op het koningshuis, omdat we dat vorig jaar al gedaan hebben? Leg dat gewone mensen maar uit, die ook ieder jaar moeten bezuinigen […]Dus er mag dit jaar niet worden bezuinigd, op mensen waarop vorig jaar is bezuinigd. Zullen we dan de bezuinigingen van de regering nog eens doorpluizen.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.