81

Rutte wil dat Leers misverstand met Wilders snel oplost

Rutte wil gedoogpartner tevreden houden door 'misverstanden' over immigratiebeleid uit de weg te ruimen

Zeggen dat immigranten een verrijking zijn voor de samenleving is een zin die verwarring schept bij gedoogpartner PVV en daarom uitleg nodig heeft. Premier Rutte vroeg minister Leers (Immigratie en Asiel) het misverstand op te helderen dat hij met Wilders heeft over zijn beleid. Wilders verweet Leers ‘CDA-onzinteksten’ te bezigen, nadat Leers had gezegd dat immigranten ook een verrijking van de samenleving zijn.


In Pauw & Witteman zei Leers dat Rutte hem heeft gevraagd het misverstand met Wilders zo snel mogelijk op te lossen. Volgens hem is er echter niets aan de hand. De uitspraken die hij deed vindt hij passen binnen de afspraken die VVD, CDA en gedoogpartner PVV hebben gemaakt.

Wilders meende afgelopen week echter hard af te rekenen met het niet nakomen van afspraken en resultaten. Volgens Leers zijn de afspraken duidelijk. De migratie wordt beperkt, maar ook het beleid verandert. De focus komt meer te liggen op het binnenhalen van kennismigranten die goed te gebruiken zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt, zoals bijvoorbeeld in de zorg, zei Leers.

Afgelopen week zei hij ook dat Nederland open moet staan voor mensen die moeten vluchten vanwege onderdrukking, repressie of angst om vermoord te worden in hun land. Een samenleving die migratie tegen wil gaan, zou volgens hem ‘op de verkeerde weg’ zijn.
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (81)