285

Rutte wil geen andere variant

Update 10:15 Cohen: 'beschuldiging volstrekte onzin' … VVD-leider Mark Rutte ziet een middenkabinet niet meer zitten, geeft Cohen de schuld van akkoord met PVV

In een interview met de Telegraaf zegt de fractievoorzitter dat hij niet meer beschikbaar is voor andere varianten dan een rechts minderheidskabinet.

Rutte snapt niet waarom Job Cohen (PvdA) de huidige ontwikkelingen afkeurt. Het was Cohen die een middencoalitie blokkeerde en daarmee indirect een rechtse coalitie initieerde. ‘Cohen blokkeerde een kabinet van VVD, PvdA CDA en wilde ook geen PaarsPlus. Hij is de matchmaker van rechts. Dan moet hij nu geen krokodillentranen huilen’, aldus Rutte.

De VVDer reageert met zijn uitspraken op alle ophef die heeft plaatsgevonden rondom de vorming van een minderheidscoalitie.

Trouw meldt dat verbazing overheerst in de PvdA over de onderhandelingen. Tonny Wildvank, voorzitter van de PvdA-afdeling Utrecht zegt: ‘Een minderheidskabinet was niet de opdracht van informateur Lubbers. Dit had niemand kunnen bedenken. Dit is uiterst slim voorgekookt van CDA en VVD’. Naast de onrust heerst er ook berusting in de partij. ‘Laat rechts het maar laten zien’ klinkt het. ‘Nu krijg je een rechts blok. Daar moeten we een progressieve combinatie tegenover stellen’, aldus Jan Coevoorden, afdelingsvoorzitter in Deventer.

De leiders van de PvdA, SP, GroenLinks en D’66 spreken vandaag met informateur Lubbers.

Update 10:15 Cohen noemt de suggestie dat de PvdA verantwoordelijk is voor de totstandkoming van een akkoord tussen VVD en PVV “volstrekte onzin”.
Telegraaf: VVD: Andere opties onbespreekbaar

Geef een reactie

Laatste reacties (285)