226

RVD poogt verleden Rutte geheim te houden

En mislukt faliekant... Rijksvoorlichtingsdienst maakt Viva wakker door erop aan te dringen een oud interview met premier 'te vergeten'... Deze week volgt herpublicatie

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft in zijn eigen vingers gesneden bij een poging het verleden van premier Rutte geheim te houden. De dienst verzocht Viva ‘niet meer te beginnen over’ een openhartig en pikant interview dat Tatum Dagelet vier jaar geleden met de premier hield. Viva bedankte voor de tip, want het betreffende artikel was reeds in de vergetelheid geraakt. Deze week herpubliceert Viva het interview, waarin de premier onder andere kenbaar maakt graag naakt door huis te lopen.

Op een bijeenkomst waar zowel Tatum Dagelet als Mark Rutte aanwezig waren drukte de RVD Dagelet op het hart om nooit meer over het betreffende interview te beginnen, zo meldt het AD. Viva-hoofdredacteur Corinne van Duin zegt in een reactie:

Ik wist echt niet meer wat er zo bijzonder aan het interview was, tot ik het terug las en besefte dat het pikante uitspraken zijn voor iemand die nu premier is.

Het toenmalig Kamerlid vertelt in het interview onder andere dat hij graag biseksueel zou zijn geweest, want ‘dan krijg je de hele wereld achter je aan’. Ook sprak hij openlijk over het ontbreken van relaties, het zijn van een moederskindje (‘ik eet nog steeds één keer per week bij mijn moeder’) en zijn voorliefde voor naakt door huis rondlopen ‘als de gordijnen dicht zijn’.

AD: Mark Rutte: Ik was graag biseksueel geweest

cc-foto: Piet Plaat

Geef een reactie

Laatste reacties (226)