22

RvS trekt vergunning kolencentrale Eemshaven niet in

Raad van State oordeelde eerder dat bouw moet stoppen vanwege omliggend natuurgebied... Raad van State acht gedoogvergunning echter rechtvaardig

De Raad van State heeft geoordeeld dat de provincie terecht een tijdelijke gedoogvergunning heeft verstrekt voor de bouw van de kolencentrale van RWE/Essent in de Groningse Eemshaven. Greenpeace en Natuur & Milieu hadden een spoedprocedure aangespannen tegen de tijdelijke vergunning, maar de raad oordeelde dat deze vergunning die voor 9 maanden telt, geen ‘significante’ gevolgen zal hebben voor de nabijgelegen natuur.

Eerder oordeelde de Raad van State dat RWE/Essent moest stoppen met de bouw omdat de natuurvergunningen onterecht zijn afgegeven. Met name het onderzoek naar de uitstoot van stikstof was niet voldoende. Ook zouden de provincie en het ministerie onvoldoende onderzoek hebben gedaan naar de gevolgen voor de natuur in de Waddenzee en de Duitse Waddeneilanden. Terwijl nieuwe onderzoeken lopen, gaf de provincie een tijdelijke vergunning af zodat de energieleverancier toch kon doorgaan met de bouw.

Greenpeace en Natuur & Milieu vinden dat de kolencentrale er helemaal niet meer moet komen. Zij vinden dat een gedoogvergunning alleen verleend had mogen worden als er een grote kans is dat er een nieuwe vergunning wordt afgegeven en die kans is volgens hen vrij klein.

De Pers: Gedoogvergunning kolencentrale Eemshaven mag
Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (22)