Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Salaris thuiszorgmedewerkers eindelijk weer omhoog

  •  
01-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
27350052385_da21c1d358_b
Vakbond FNV heeft het voor elkaar gekregen dat de lonen van thuiszorgmedewerkers eindelijk weer worden verhoogd. Toen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning werd ingevoerd, zakten de salarissen van mensen die werken in de thuiszorg van rond de 13 euro per uur naar slechts rond de 10,50 per uur. Nu zullen de lonen de komende vijf jaar weer in stappen omhoog gaan naar het niveau dat ze hadden voor 2007.
Met de afspraak van deze nieuwe loonschaal voor thuiszorgmedewerkers, is er volgens Kitty Jong, de vicevoorzitter van de vakbond sprake van een ‘historische overwinning’ voor mensen die werken in de thuiszorg, maar ook voor mensen die deze zorg nodig hebben. Volgens Jong zal deze herstelling van het loon van thuiszorgmedewerkers naar een fatsoenlijk niveau de kwaliteit van de zorg verbeteren. ‘Die valt of staat immers met tevreden medewerkers die van hun salaris rond kunnen komen’ aldus Jong.
Met de afspraken met brancheorganisaties Actiz en BTN zullen mensen die de zorg op zich nemen voor de zwakkeren in de samenleving weer richting een inkomen gaan waar ze van rond kunnen komen.’Voor de medewerkers komt er einde aan hun inkomensonzekerheid en thuiszorginstellingen komen niet meer in de problemen, doordat ze onder de kostprijs werk aan moeten nemen’ aldus Jong namens het FNV.
De vakbond noemt deze nieuwe loonschaal ‘een succes voor een sector die de afgelopen jaren is geteisterd door faillissementen en ontslagen’.
Foto: cc  Roel Wijnants

Meer over:

thuiszorg, nieuws, fnv, zorg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.