63

Salarisplafond voor onderwijsbestuurders

Hoger onderwijs bestuurders die te veel hebben verdiend moeten terugbetalen

Staatssecretaris Halbe Zijlstra van Onderwijs wil een nieuwe wetgeving invoeren waarin salarissen en ontslagvergoedingen van onderwijsbestuurders worden gemaximaliseerd. In de toekomst mogen bestuurders in het hoger onderwijs en op universiteiten niet meer dan 187.340 euro verdienen. De norm in het onderwijs en in de rest van de publieke sector wordt 130 procent van het ministerssalaris.

Trouw meldt dat bestuurders die in het verleden boven dat maximum zaten, het verschil moeten terugbetalen aan de universiteit of de hbo-instelling. De bestuurder krijgt wel eerst de gelegenheid om de afspraken over salaris of ontslagvergoeding terug te draaien.

Over de ontslagvergoeding van Geert Dales, oud-bestuursvoorzitter van de Hoge School InHolland ontstond opspraak. Dales vertrok nadat fraudezaken aan het licht kwamen en ontving aan ontslagvergoeding van 180 duizend euro.Tegen EenVandaag zei hij later de vertrekregeling helemaal niet te willen.

Uit een eerder onderzoek van het Algemene Onderwijsbond (AOb) bleek dat zestig bestuurders meer dan 30 procent boven het gemiddelde ministersalaris verdienden. 

Trouw: Zijlstra: Veelverdieners onderwijs aanpakken

Geef een reactie

Laatste reacties (63)