Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Samsom over crisis senioren: '50-Plussers zijn het rijkst'

  •  
04-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Flickr_DiederikSamsom_MinisterPresident_300
PvdA-leider Diederik Samsom weigert te zeggen dat ouderen enige slachtoffer van de crisis zijn
Ouderen het enige slachtoffer van de economische crisis? PvdA-leider Samsom ‘weigert dat te zeggen’. Sterker nog, mensen van boven de vijftig vormen de rijkste groep van het land. Zij bezitten dertig tot veertig procent van het totale vermogen. Dat zei Samsom maandag tijdens een bijeenkomst van het tijdschrift Libelle in Den Haag.
Samsom kreeg daar veel vragen over inkomensachteruitgang als gevolg is van het overheidsbeleid, schrijft de Volkskrant maandagmiddag. Hij erkende dat ouderen kunnen worden getroffen door een stapeling van maatregelen die hun koopkracht aantasten. Bovendien worden hun pensioenen gekort. De laagste inkomensgroepen, zoals mensen met alleen AOW, worden echter ook door het kabinet ontzien. Van huishoudens die het wat beter hebben wordt meer gevraagd. Samsom toonde op de Libelle-bijeenkomst begrip voor de woede over topinkomens, die na het debacle met SNS Reaal weer oplaaide. De bank en verzekeraar werd vrijdag voor 3,7 miljard genationaliseerd. Samsom zei dat de topsalarissen de afgelopen 20 jaar scheefgegroeid zijn. Dat proces keer je volgens hem niet in één dag. De wet die regelt dat topfunctionarissen in de publieke sector niet meer verdienen dan de premier moet dat op termijn wel doen

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.