27

Sarko wil wel, maar Frankrijk tegen wijziging gezinsmigratie

Vragen van Europese Commissie over eventuele aanpassing van richtlijn naar de prullenbak verwezen

Frankrijk voelt niets voor een herziening van de richtlijn voor gezinsmigratie. Dat blijkt uit de reactie van het land op vragen vanuit de Europese Commissie. De Nederlandse minister Leers (Immigratie) is afhankelijk van steun uit Europa om de regels voor gezinsmigratie – zoals gedoogpartij PVV wil – aan te scherpen. De Franse president Nicolas Sarkozy toonde zich onlangs nog voorstander van de aanscherping tijdens zijn herverkiezingscampagne.

De Franse autoriteiten hebben het plan naar de prullenbak verwezen omdat ze twijfelen aan het nut van de leeftijdseisen aan ‘immigratiebruiden’. De redenatie dat het voorkomen van gedwongen huwelijken mogelijk is door het invoeren van minimumleeftijden klopt niet, aldus Frankrijk. Hiertoe zijn andere middelen noodzakelijk en reeds ingezet. De gemiddelde leeftijd van jongens bij gezinsmigratie in Frankrijk ligt op 28,5 jaar. Bij vrouwen is dat 25 jaar. Ook zijn de Franse autoriteiten tegen de harde integratie-eisen die aan gezinsmigranten worden gesteld.

De komende weken zal de Europese Commissie de inbrengen van de lidstaten verder analyseren en besluiten of de richtlijn aangepast moet worden.

Lees hier (.pdf) de antwoorden.

Nu.nl: Frankrijk wil geen herziening gezinsmigratie

Geef een reactie

Laatste reacties (27)