Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sarkozy laat politie pensioenprotest breken

  •  
20-10-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Franse regering wil schade aan de economie beperken
In Frankrijk wordt gedemonstreerd tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. Zeker een miljoen mensen waren dinsdag op de been om te demonstreren. Ook werden er brandstofdepots geblokkeerd. De Franse president Nicolas Sarkozy heeft de politie nu opdracht gegeven een einde te maken aan alle blokkades.
Door de blokkades zit ruim een derde van alle tankstations in Frankrijk zonder energie.
De Franse regering meent dat de hervorming van het pensioenstelsel noodzakelijk is om de financieringstekorten van de overheid en de vergrijzing van de bevolking op te vangen.
Van transportarbeiders tot leerkrachten, van studenten tot postsorteerders, ruim een miljoen mensen waren dinsdag op de been om te demonstreren tegen deze bezuinigingen. Lees hier waar het ze allemaal om te doen is.
Dat de Franse bevolking zich genaaid voelt is te merken aan onder andere deze leus. Tijdens een live-uitzending van de Franse zender France 2 liep er een meisje voorbij met een kartonnen bord waarop staat: “Carla, on est comme toi! On s’fait niquer par le chef de l’Etat!” Vrij vertaald: “Carla, wij zijn net als jij! We laten ons naaien door het Staatshoofd!”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.