Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Sarkozy verlaat politiek bij verlies verkiezingen

  •  
08-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Sarkozy_WorldEconomicForum_300_01.jpg
Zittende Franse president loopt in peilingen ver achter op socialist Hollande
Als de Franse president Nicolas Sarkozy in april niet wordt herkozen, verlaat hij de politiek. Dat heeft hij donderdag gezegd in een interview. Hij waarschuwt dat zijn socialistische rivaal Francois Hollande geen ervaring heeft met tijden van crisis, zo meldt nieuwssite France24.
In de peilingen loop Sarkozy ver achter op Hollande. Daarom zal hij tot aan de verkiezingen in april/mei alles uit de kast trekken. Iets anders dan president wil Sarkozy niet zijn, schrijft France24.
Zijn strategie lijkt tweeledig te zijn. Aan de ene kant maakt de zittende president van de Franse republiek de kiezer bang door te waarschuwen voor Hollandes gebrek aan ervaring als minister of op het internationale terrein. Aan de andere kant probeert Sarkozy juist het gedachtegoed van het exteem-rechtse Front National in te lijven om zo stemmen te winnen ter rechter zijde. Dat bleek toen hij onlangs het klassieke FN-standpunt ‘er zijn te veel buitenlanders in Frankrijk’ overnam als het zijne.
Meer bij France24 (in het Engels): Sarkozy to quit politics if he loses re-election bid

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.