13

Scheidsrechter gemolesteerd in Leiden

Broers van 15 en 20 slaan 21-jarige scheidsrechter in elkaar bij 'vriendschappelijke wedstrijd' ... Schippers start campagne 'De aanvoerders'

Na afloop van een zaalvoetbalwedstrijd in Leiden is een scheidsrechter door twee spelers ernstig mishandeld. De broers van 15 en 20 jaar waren het niet eens met een beslissing en sloegen hem na afloop van de wedstrijd op zijn gezicht.

De scheidsrechter van 21 jaar liep door klappen een gebroken neus op en een dubbele kaakbreuk. NOS meldt dat de verwondingen zo erg zijn dat hij maandag geopereerd moet worden.

De wedstrijd die vrijdag werd gespeeld was georganiseerd door een jeugdwerkorganisatie en had een ‘vriendschappelijk’ karakter. Het slachtoffer liep stage bij de organisatie. De daders zijn aangehouden door de politie.

Minister Schippers (Sport) startte zondag de campagne ‘De aanvoerders’. Met die actie wil ze aanvoerders aanspreken op hun verantwoordelijkheidsgevoel. Kortdaat optredende aanvoerders hebben volgens haar een voorbeeldfunctie en een positieve uitstraling naar de toeschouwers.

Sinds het incident met lijnrechter Richard Nieuwenhuizen die na mishandeling van spelers overleed, is het geweld op en langs het voetbalveld een kopzorg van de minister. Deze zondag gaf ze in De Kuip oud-aanvoerders van Feyenoord een speciale aanvoerderband die is gemaakt voor de campagne ‘de aanvoerders’. Ex-profvoetballers Ruud Gullit, Ben Wijnstekers, Aron Winter en Arthur Numan willen er met deze actie voor zorgen dat de aandacht vooral naar het spel gaat en niet naar incidenten.

NOS: Scheidsrechter ernstig mishandeld

cc-foto: ErnoHannink

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)