27

Scheringa: DNB maakte mijn bank bewust kapot

Voormalig DSB-bestuurders gaan tekeer tegen conclusies commissie-Scheltema

In een brief aan demissionair minister van Financiën De Jager, komen oud-bestuurders van de ten onder gegane DSB-bank, waaronder oprichter Scheringa zelf, in het geweer tegen de conclusies van de commissie Scheltema. Die commissie onderzocht hoe de bank failliet kon gaan.

Brief Scheringa aan De Jager

De commissie concludeerde eind vorige maan dat de schuld voor het faillissement voornamelijk ligt bij het bestuur en de eenzijdig en weinig professionele wijze waarop de bank werd geleid.

Scheringa heeft die schuld altijd ontkend en volhardt daarin in de brief. En passant wordt de integriteit van de commissie in twijfel getrokken.

De Volkskrant schrijft:

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank hadden volgens Scheringa in december 2008 al een geheim pact gesloten om hem te wippen als bestuursvoorzitter van DSB. ‘AFM en DNB spanden vanaf december 2008 samen, omdat ze geen feitelijke argumenten hadden om hem zijn positie te ontnemen’, zegt Frank ’t Hart, de advocaat van het voormalige DSB-bestuur. Daarbij werden oneigenlijke middelen gebruikt

De Volkskrant: ‘DNB wilde Scheringa wippen’

Geef een reactie

Laatste reacties (27)