Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Scheringa: DNB maakte mijn bank bewust kapot

  •  
10-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
scheringa_300.jpg
Voormalig DSB-bestuurders gaan tekeer tegen conclusies commissie-Scheltema
In een brief aan demissionair minister van Financiën De Jager, komen oud-bestuurders van de ten onder gegane DSB-bank, waaronder oprichter Scheringa zelf, in het geweer tegen de conclusies van de commissie Scheltema. Die commissie onderzocht hoe de bank failliet kon gaan.
De commissie concludeerde eind vorige maan dat de schuld voor het faillissement voornamelijk ligt bij het bestuur en de eenzijdig en weinig professionele wijze waarop de bank werd geleid.
Scheringa heeft die schuld altijd ontkend en volhardt daarin in de brief. En passant wordt de integriteit van de commissie in twijfel getrokken.
De Volkskrant schrijft:
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank hadden volgens Scheringa in december 2008 al een geheim pact gesloten om hem te wippen als bestuursvoorzitter van DSB. ‘AFM en DNB spanden vanaf december 2008 samen, omdat ze geen feitelijke argumenten hadden om hem zijn positie te ontnemen’, zegt Frank ’t Hart, de advocaat van het voormalige DSB-bestuur. Daarbij werden oneigenlijke middelen gebruikt

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.